Roojaproov peitvere uuringuks

 

[[titleTag|]]

Tutvu roojaproovi andmisega peitvere uuringuks.

Proovi võtmisel tuleb arvestada:

  • Kasuta proovivõtmiseks spetsiaalset puhverlahusega* proovinõud. Seda saad küsida proovivõtupunktist või TESTI ISE teenusena analüüsi tellides Smartposti pakiautomaati.
  • Käepäraste (koduste) proovinõude kasutamine ei ole lubatud. Proovi saatmine vales proovinõus võib mõjutada oluliselt uuringu tulemust või ei ole uuring sel juhul teostatav.
  • Proovi ei ole soovitatav võtta:
    • Kui roojas esineb silmaga nähtavat verd;
    • Menstruatsiooni ajal;
    • Veritsevate hemorroidide korral;
    • Kõhulahtisuse korral.
  • Enne proovivõttu ei ole soovitatav nädala jooksul teha pärasooleprotseduure.

    * Tegemist on toksilise ainega, mis on allaneelamisel, nahale sattumisel või sissehingamisel mürgine. Põhjustab söövitust ja silmakahjustusi.
    Kokkupuute või halva enesetunde korral võtke viivitamatult ühendust arsti või Mürgitusteabekeskusega (tel 16662)
    .

    [[instructionDetailTag|1|SAMM|Kogu väljaheide puhtale ühekordsele taldrikule või spetsiaalsele roojapüüdjale, mida kasutage vastavalt juhendile.   NB! Roe ei tohi kokku puutuda uriiniga, WC-poti loputusveega ega puhastuskemikaalidega.|#|1-rooja-v-tmine-peitvere-uuringuks-2x.png]]

    [[instructionDetailTag|2|SAMM|Eemalda keerates puhverlahusega proovinõult roheline kork koos pulgaga.|#|]]

    [[instructionDetailTag|3|SAMM|Torka pulk rooja roojaportsjoni neljas erinevas kohas.   NB!  Proovinõusse ei tohi panna rohkem rooja kui keermega pulga külge nelja torke tulemusel jääb.|#|

     

    ]]

    [[instructionDetailTag|4|SAMM|Aseta pulk proovinõusse tagasi ning sulgege keermega kork korralikult. Proovinõud ei tohi teist korda avada.|#|]]

    [[instructionDetailTag|5|SAMM|Kirjuta proovinõule oma nimi ning proovivõtmise kuupäev ja kellaaeg.|#|]]

    [[instructionDetailTag|6|SAMM|Vii proov laborisse või Smartposti pakiautomaati esimesel võimalusel, kuid mitte hiljem kui 24h jooksul.   Säilitamine:  Hoia proovi proovivõtupunkti viimiseni/saatmiseni külmkapi temperatuuril (+2…+8°C juures).|#|

     

    ]]

    toodet võrdluses